Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Intalnirea preotilor pensionari

     Preoții pensionari cinstiți de Protopopiatul Sibiu

     Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social şi Protopopiatul Sibiu, a cinstit preoţii şi preotesele ieşiţi la pensie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor. Rugăciuile şi cuvântările de încurajare au fost urmate de o agapă frăţească şi un program artistic.

Întâlnirea preoţilor şi preoteselor pensionari a avut loc ieri, 2 octombrie, la Biserica “Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul sibian Valea Aurie. Consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, protopopul de Sibiu, pr. Ioan Coşa, pr. Simion Săsăujan de la biserica amintită şi câţiva dintre preoţii pensionari au oficiat o slujbă de Te Deum, mulţumind     în acest fel lui Dumnezeu pentru pronia arătată în toţi aceşti ani de slujire preoţească. Pentru preoţii şi preotesele Protopopiatului Sibiu trecuţi la Domnul s-a oficiat cu această ocazie o slujbă de pomenire, ca o dovadă că actuala generaţie de preoţi nu şi-a uitat înaintaşii în slujire, de la care au avut multe de învăţat.

     După slujbele religioase, pr. consilier Nicolae Rusu a transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului şi i-a asigurat pe vârstnici de toată preţuirea din partea generaţiei tinere de slujitori ai altarelor.

“Oricât de măiestrit ar fi cuvântul nostru, nu poate reda activitatea pe care dumneavoastră, cu multă experienţă aţi depus-o în folosul Bisericii. Noi, generaţia de astăzi, avem încă multe de învăţat de la dumneavoastră, mai ales că slujim pe Dumnezeu în locurile unde aţi trecut cu ani în urmă”, a subliniat pr. Rusu.

Un viitor centru pentru vârstnici

     Mulţumiri şi aprecieri au venit şi din partea părintelui protopop Ioan Coşa, prin care s-a arătat grija Protopopiatului Sibiu faţă de înaintaşii în slujire. Momentul a fost urmat de o agapă frăţească în sala de mese a Centrului de zi pentru copii, din curtea bisericii amintite. Aici, aproape 30 de copii primesc masa caldă, sunt ajutaţi să-şi facă temele şi participă la diferite activităţi extraşcolare.

Momentul surpriză al întâlnirii a fost oferit de copiii de la centru. Împreună cu personalul didactic, micuţii au cântat, au recitat poezii şi le-au oferit flori preoţilor şi preoteselor în vârstă.

     În viitorul apropiat, la etajul clădirii unde se află centrul pentru copii, va fi amenajat şi un centru pentru vârstnici. Aici, preoţii şi preotesele pensionari vor avea posibilitatea să primească atenţia cuvenită, a spus pr. Simion Săsăujan, dar şi să se bucure de priveliştea din jurul centrului şi de programul liturgic de la Biserica “Pogorârea Sfântului Duh”.