Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Sedinta Octombrie

     Astăzi 18.10.2012 a avut loc la sediul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu Conferința Administrativă lunară a preotilor din Protopopiat. Întrunirea a fost prezidată de P.C. Pr. Protopop Ioan Coșa, Protopopul Sibiului care a prezentat preotilor comunicările de ordin administrativ care privesc parohiile din Protopopiatul Sibiu, fiind transmise mai multe Adrese și hotărâri ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Totodată cu ocazia lansării noii ediți a Liturghierului tipărit cu aprobarea Sfântului Sinod și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ședința a prilejuit o meditație pe tema Sfintei liturghii și a noului Liturghier.

     Meditația a fost susținută de PC Pr. Gârbacea Radu, paroh al Parohiei Cisnădioara, tema fiind una deosebit de actuală și de larg interes în rândul preoților prezenți .

     P.C. Pr. Protopop Ioan Coșa a concluzionat punând la sufletul preoților cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel din prefața noului Liturghier: ”Cel mai folositor pentru noi toți este să participăm la viața liturgică a Bisericii, cu multă smerenie evlavie și dragoste de Dumnezeu, spre a dobândi pacea, bucuria și mântuirea în lumina sfințitoare a Preasfintei Treimi, Izvorul vieții și al fericirii veșnice.”