Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Sedinta Decembrie 2012

 

     În data de 13.12.2012 a avut loc le sediul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu Conferința Administrativă lunară a preotilor din Protopopiat. Întrunirea a fost prezidată de P.C. Pr. Protopop Ioan Coșa, Protopopul Sibiului care a prezentat preotilor comunicările de ordin administrativ care privesc parohiile din Protopopiatul Sibiu, fiind transmise mai multe Adrese și hotărâri ale Arhiepiscopiei Sibiului, printre care invitațiile adresate preoților din Protopopiatul Sibiu de a sluji în data de 25.12.2011 la ora 17.00 Vecernia la Catedrala Mitropolitană alături de Înalt Prea Sfinţia Sa Mitroplit Dr. Laurenţiu Streza, precum și de a participa împreună cu toți credincioșii la frumoasa tradiţie organizată de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Mitropolit Dr. Laurenţiu Streza, și anume procesiunea de Bobotează şi sfinţirea Aghiasmei Mari în Piaţa Mare a oraşului.

     P.C. Pr. Protopop a multumit preotilor din parohiile sibiene pentru implicarea jertfelnică în campania de colectare de bani, alimente neperisabile și medicamente pentru a fi distribuite tuturor celor aflati în suferință și bătrânilor bolnavi, ca urmare a apelului făcut prin Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul Anului Omagial al Tainei Sfântului Maslu și al Îngrijirii Bolnavilor.

    Ședința a prilejuit întâlnirea cu doamna Eugenia Fățan, președinta Asociației Femeilor Ortodoxe Sibiu, întâlnire care s-a dorit a fi o întărire a parteneriatului care există între Protopopiatul Sibiu și Asociației Femeilor Ortodoxe Sibiu din care să rezulte o mai bună colaborare cu parohiile, prin comitetele de femei. Vrem să ţinem legătura cu dânsele pentru a şti ce se întâmplă în parohii şi pentru a dezvolta activitatea de voluntariat. Legătura cu parohiile trebuie să fie mai strânsă pentru că preoţii cunosc mai bine cazurile unde noi putem ajuta. Sunt persoane vârstnice în parohii care au nevoie de ajutor, şi nu neapărat unul material. Şi acesta este important, dar sunt persoane care au nevoie doar să le deschizi uşa şi să le spui o vorbă bună, a precizat doamna Eugenia Făţan.

    Totodată a fost implementat de P.C. Pr. Dariciuc Vasile, coordonator departament de tineret al Arhiepiscopiei Sibiului și de P.C. Pr. Piț George, proiectul de cateheze pentru adulţi “The Way-Calea Mântuirii” care este primul program de acest gen din Biserica noastră şi vine în sprijinul proiectelor de cateheză pentru adulţi din parohii, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod, proiect care va implica toți preoții din Protopopiat.