Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Piatra de temelie la Sura Mare II

     Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului a sfinţit Paraclisul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Şura Mare II, Protopopiatul Sibiu, după care a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba punerii de temelie pentru biserica mare a parohiei amintite. Credincioşii din localitatea învecinată cu Sibiul au participat în număr mare la evenimentele din comunitate, prin care lăcaşul de cult provizoriu a fost inaugurat cu liturghia arhierească. Au participat autorităţile locale şi primarul Nicolae Avram, care şi-au adus contribuţia la construirea paraclisului şi vor sprijini lucrările de zidire a noii biserici din comună. În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Sibiu, pr. Ioan Coşa, preoţii din localitatea sibiană şi alţi slujitori ai sfintelor altare din împrejurimi. În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Florin Ţânţ a fost hirotonit diacon. Răspunsurie liturgice au fost date de grupul psaltic “Sfântul Andei Şaguna” din Sibiu, condus de drd. Adrian Dobreanu.

     Dragostea faţă de semeni

     În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat pe credincioşi pentru realizările din cea de-a doua parohie a localităţii şi i-a îndemnat să-l sprijine în continuare pe părintele paroh Florin Ioan Datcu la zidirea bisericii mari. Apoi, ierarhul a tâlcuit Evanghelia duminicală, a cananeencei.

“Mântuitorul, văzând atâta credinţă la această femei a spus: . Şi Evanghelistul Matei adaugă: Şi s-a tămăduit fiica ei din acel moment. Şi noi suntem chemaţi la o mărturisire sinceră şi smerită a credinţei în Fiul lui Dumnezeu, rugându-ne pentru alţii. Există în noi o preocupare pentru noi înşine, benefică până la un anumit nivel. Dar, când atenţia se îndreaptă numai spre noi, egoismul nu ne lasă să vedem şi împrejurul nostru. Biserica ne învaţă întotdeauna să ne rugăm pentru bunurile spirituale, veşnice, ne îndeamnă să ne rugăm şi mai ales să ne exprimăm dragostea noastră faţă de semenul nostru”, a spus Părintele Mitropolit. Preotul paroh le-a mulţumit ierarhului şi oaspeţilor de la evenimentul parohiei, credincioşilor şi autorităţilor pentru sprijinul oferit. Părintele Datcu i-a dăruit IPS Mitropolit Laurenţiu o icoană, ca un semn de recunoştinţă pentru vizita în parohia Şura Mare II. Părintele Datcu a fost hirotesit iconom stavrofor, iar ceilalţi doi preoţi din localitate au fost hirotesiţi iconomi.