Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Sedinta luna Martie 2013

     Săptămâna trecută a avut loc la sediul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu Conferința Administrativă lunară a preotilor din Protopopiat. Întrunirea a fost prezidată de P.C. Pr. Protopop Ioan Coșa, Protopopul Sibiului care a prezentat preotilor comunicările de ordin administrativ care privesc parohiile din Protopopiatul Sibiu, fiind transmise mai multe Adrese și hotărâri ale Arhiepiscopiei Sibiului.

     De asemenea a fost înmânată preoților Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

     P.C. Pr. Protopop a adresat totodată și un îndemn pastoral în legătură cu organizarea colectei din anul 2013 pentru Fondul Central Misionar, colectă menită să susțină cele mai importante activități misionare ale Bisericii noastre, ca ajutorarea parohiilor sărace din țară și din afara granițelor țării, susținerea lucrărilor de construcție și reparație a bisericilor din eparhii, sprijinirea multiplelor activități sociale și filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române.

     Începând cu ședința din luna martie din inițiativa P.C. Pr. Protopop Ioan Coșa a debutat proiectul ”Experienţe pastorale”, un proiect de împărtăşire a experienţelor pastoral-misionare şi liturgice ale preoţilor cu experienţă din cadrul Protopopiatului Sibiu. Proiectul a debutat cu prelegerea susţinută de PC Pr. Simion Săsăujan, paroh al Parohiei Sibiu Valea Aurie I, decanul de vârstă al preoţilor din Protopopiat, care a adus în faţa auditorului aspecte ale pastoraţiei personale atât din mediul rural cât şi din mediul urban, unde a slujit. Ctitor al bisericii parohiale cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul sibian Valea Aurie, părintele Simion Săsăujan a oferit sfaturi preţioase mai tinerilor săi preoţi colegi care în aceste vremuri grele se ostenesc ctitorind biserici.

      P.C. Pr. Protopop Ioan Coșa a încheiat conferința administrativă insistând pe implicarea și susținerea din partea preoților a lucrărilor de zidire a Catedralei Mântuirii Neamului.