Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Prof. Nicola Cuomo

Preoţii din Protopopiatul Sibiu au avut posibilitatea de a-l asculta pe profesorul Nicola Cuomo de la Universitatea din Bologna, Italia. Venit la Sibiu pentru a încheia un acord de colaborare între Universitatea din Bologna şi Universitatea “Lucian Blaga”, profesorul Nicola Cuomo a prezentat preoţilor stadiul cercetării în domeniul inclusiunii persoanelor cu dizabilităţi, proces în care Biserica are un rol important.

Profesorul Nicola Cuomo a adus la Sibiu bogata sa experienţă academică şi de cercetare în domeniul pedagogiei speciale, a educaţiei şi incluziunii copiilor cu dizabilităţi. Profesorul italian este cercetător de peste 40 de ani în acest domeniu şi a primit de-a lungul timpului diferite titluri academice, cum ar fi cel de “Doctor Honoris Causa” al mai multe universităţi europene. De fiecare dată când are ocazia, profesorul Cuomo se adresează preoţilor de diferite confesiuni pentru a-i conştientiza de rolul lor şi al Bisericii în acest domeniu social. Deşi este nevăzător de la vârsta de 30 de ani, Nicola Cuomo este unul dintre titanii cercetării în domeniu amintit, fiind respectat ca un nume cu rezonanţă îm mediul universitar.

             Conferinţa susţinută de profesorul Nicola Cuomo s-a intitulat “Incluziunea socială şi educaţia” şi a evidenţiat necesitatea creării unei reţele de instituţii prin care munca de incluziune socială să aibă rezultatele scontate.

              Profesorul Nicola Cuomo a fost însoţit la Protopopiatul Sibiu de prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”, pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu, care l-a prezentat pe oaspetele de peste hotare şi i-a îndemnat pe preoţi să profite de această ocazie pentru a afla cele mai noi metode de lucru cu persoanele cu dizabilități.