Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Sfintire Strand

     Sfintirea bisericii parohiilor Strand I si II Sibiu

 

       Sute de sibieni au participat la târnosirea Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul sibian Ştrand, chiar în ziua de hram a lăcaşului de cult. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar principalii ctitori şi binefăcători au primit la final acte de cinstire.

     La sfinţirea bisericii, credincioşii s-au pregătit ca la o mare sărbătoare a comunităţii. Mulţi dintre ei au îmbrăcat costume populare şi l-au întâmpinat pe ierarh cu flori. Alături de cei doi parohi menţionaţi, în soborul de preoţi s-au mai aflat pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și pr. conf. univ. dr. Irimie Marga de la aceeași facultate, protopopul de Sibiu Ioan Coșa și alți slujitori ai sfintelor altare din oraș.

     Lăcașul de cult a fost târnosit la exterior cu Sfântul și Marele Mir și stropit cu apă sfințită, iar la interior s-au așezat moaște în Sfânta Masă. A urmat rânduiala de sfințire și înveșmântare a Sfintei Mese, urmată de sfințirea cu aghiasmă a lăcașului de cult.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Mitropolit Laurențiu și soborul slujitor în biserica nou-sfințită. Pe lângă sutele de credincioși, la sărbătoare au participat parlamentari, autorități locale și oaspeți din alte orașe.

     La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul i-a hirotesit iconomi stavrofori pe cei doi parohi de la biserica sibiană, pentru a le arăta preţuirea şi recunoştinţa purtată, dar şi pentru a le răsplăti truda din aceşti ani.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit preoților și credincioșilor de la biserica sibiană pentru jertfa lor permanentă şi pentru eforturile din ultima perioada, care au dus la finalizarea lăcașului de cult. A urmat ceremonia prin care Părintele Mitropolit a acordat acte de cinstire Consiliului şi Adunării Parohiale şi mai multor ctitori şi binefăcători ai bisericii din Ştrand.