Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Vecernia comuna

 

Vecernia comuna a preotilor din Sibiu

 

     În prima zi de Crăciun, la Catedrala mitropolitană din Sibiu s-a oficiat slujba Vecerniei și Litia pentru a doua zi de praznic, urmate de tradiționala recepție la reședința mitropolitană. Slujba Vecerniei a fost oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și un sobor format din toți preoții din Sibiu și împrejurimi. La slujba religioasă a participat Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, prefectului județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, parlamentari, autorități locale și județene și alți oaspeți. Credincioși au participat în număr mare la slujbele religioase și au primit binecuvântarea ierarhilor și a preoților.

     La finalul slujbelor, IPS Mitropolit Laurențiu a transmis tuturor mesaje de felicitare și de binecuvântare și a subliniat vechimea tradiției de la Sibiu ca în prima zi de Crăciun, autoritățile locale și preoții din oraș să participe la o recepție în reședința mitropolitană.

     “Am dorit ca sinaxa liturgică a tuturor preoţilor din cetate să aibă loc aici, în rugăciune şi împreună cu adunarea cetăţii. Este o cinstire şi o preţuire pe care le oferim cetăţii, iar reprezentanţii cetăţii ni le oferă nouă la rândul lor. Nu este doar o simplă adunare, ci este o manifestare publică a unităţii noastre de slujire”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.