Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Vizita PF Patriarh Daniel

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a efectuat, în perioada 4-5 octombrie 2014, o vizită pastorală în Arhiepiscopia Sibiului. Sambata 4 octombrie, la sosirea pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, dar și de numeroase oficialități.

La inaugurarea Studioului local Radio Trinitas și a Biroului de pelerinaje Basilica Travel Preafericirea Sa a fost întâmpinat de zeci de preoți din Protopopiatul Sibiu alături de PC Pr. Protopop Ioan Coșa. 

De la ora 11:30 a avut loc inaugurarea oficială şi sfinţirea Studioului local Radio Trinitas și a Biroului de pelerinaje Basilica Travel – Sibiu. Slujba de sfințire a fost oficiată de către Patriarhul României, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu Mitropolitul Ardealului și a autorităților locale, potrivit Radio TRINITAS.

„Am sfințit aici spațiile pentru un punct de lucru al Biroului pentru pelerinaj al Patriarhiei Române și de asemenea un studio al Radioului și Televiziunii TRINITAS ale Patriarhiei Române în care însă vor fi și reprezentanții publicațiilor Lumina. Ne bucurăm că aceste spații noi au fost puse la dispoziție de către Arhiepiscopia Sibiului și cu această amenajare deosebit de frumoasă se încurajează cei care lucrează în aceste spații și în același timp se arată o deosebită grijă pentru lucrarea misionară a Bisericii. Radioul, Televiziunea, Cotidianul sunt astăzi mijloace misionare care aduc o deosebită bucurie credincioșilor noștri nu numai pentru că sunt informați, dar și pentru că pot participa la viața Bisericii, pot participa la lucrarea Bisericii în societate și în același timp există și posibilitatea ca noi talente în media să fie descoperite, cultivate şi fructificate”, a spus Patriarhul României.

Distincţii şi daruri

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat diploma omagială Sfinţii Martiri Brâncoveni părintelui Ec. Petru Madina, Consilier economic în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi domnului Ec. Valer Ioan Dumitrean, Consilier financiar al Arhiepiscopiei Sibiului. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit pentru studioul Radio TRINITAS şi pentru Biroul de pelerinaje Basilica Travel câte o icoană reprezentând pe Sfinţii Brâncoveni, dar şi numeroase cărţi.