Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Conferinta admin. ianuarie 2015

În data de 15 ianuarie 2015 la sediul Protopopiatului Ortodox Roman Sibiu a avut loc Conferinta Administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Sibiu. Şedinţa a fost condusă de P.C. Pr. Protopop Ioan Coşa, iar pe ordinea de zi s-au aflat probleme de ordin administrativ, precum şi prelucrarea mai multor adrese ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Primul punct pe ordinea de zi a fost comunicarea adreselor din partea Arhiepiscopiei Sibiului privitoare la problemele administrative și pastorale ale parohiilor din Protopopiat.

         La sedinţa din această lună a fost prezent şi părintele diacon Tiberius Macrea, Coordonatorul centrului de pelerinaje al Arhiepiscopiei Sibiului, parte integrală a Sectorului de Pelerinaje al Patriarhiei Române ”Basilica Travel.” Părintele diacon a prezentat preoților din Protopopiat oferta si programul de pelerinaje organizate de Agenția de pelerinaj Basilica Travel pe întreg parcursul anului 2015 în Israel, Egipt și Iordania. De asemenea preoții au primit materiale informative, broșuri, pliante și afișe cu pelerinajele organizate, pentru a putea promova, organiza și participa împreună cu credincioșii la pelerinajele din Țara Sfântă, spre a putea vedea locurile unde s-a arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru oameni și printre oameni. De asemenea preoții din Protopopiatul Sibiu au solicitat organizarea unui pelerinaj pentru preoți, pelerinaj care va veni în sprijinul preoților spre organizarea pe viitor a pelerinajelor.

         Ședința din această lună a constituit de asemenea prilejul promovării în rândul preoților din Protopopiat a Concursului național ”Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”. Implementarea concursului în Protopopiatul Sibiu a fost realizată de Părintele Dariciuc Vasile, coordonatorul Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

         Concursul susmenționat se desfășoară cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia ”Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi” și a ”Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”.