Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Proiecte Protopopiat

Actiunea sociala "Bolnav am fost si m-ati cercetat"

Scopul este de a preveni marginalizarea şi excluziunea socială şi de a îmbunătăţi capacitatea Bisericii Ortodoxe, în cadrul lucrării misionar - filantropice, de a mobiliza comunitatea locală în jurul problemelor sociale, prin promovarea incluziunii sociale, sprijinirea şi ajutorarea persoanelor aflate în situaţii de dificultate, prin acţiuni de asistenţă socială.

Grupul ţintă:

a.Beneficiari direcţi:

  • Persoane / familii cu situaţie economico-socială precară
  • Persoane şi familii aflate în dificultate sau risc
  • Persoane / familii generatoare de marginalizare sau excluziune socială
  • Persoane vârstnice fără aparţinători lipsite de mijloace materiale şi financiare / cu aparţinători care nu îi pot sprijini
  • Persoane cu probleme de sănătate şi nevoi sociale

b.Beneficiari indirecţi: Familiile acestora.

Obiectiv general: Îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă socială primară acordate familiilor defavorizate socio-economic din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu.

Activităţii desfăşurate:

În cadrul acestei acţiuni un număr de 40 bolnavi cronici fără aparţinători, de pe secţia Psihiatrie VI a Spitalului de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda’’ Sibiu au primit 40 pachete cu diverse articole necesare (îmbrăcăminte, încălţăminte).

De asemenea tot în cadrul aceluiaşi program, s-a împărţit pachete cu fructe şi dulciuri pentru 20 de copii proveniţi din familii defavorizate şi internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Sursa finanţării

Fondurile pentru susţinerea acţiunilor menţionate provin din contribuţia parohiilor la fondul social al Protopopiatului Ortodox Sibiu, fond destinat activităţilor de asistenţă socială.

   

Actiunea sociala "Sprijin financiar pentru persoanele aflate in situatie de criza"

Prin acţiunea de sprijinire financiară a persoanelor aflate în situaţie de criză, se oferă sume de bani pentru persoanele aflate în dificultate de pe raza Protopopiatului Ortodox Sibiu, în scopul depăşirii situaţiei de criză (prevenirea evacuării din locuinţă, a debranşării de la utilităţi, procurarea de medicamente, intervenţii chirurgicale, etc.).Astfel se realizează evaluarea iniţială pe baza anchetei sociale prin care suntculese date şi informaţii necesare stabilirii gradului de nevoie.

Ancheta socială se desfăşoară la domiciliul persoanei dar şi prin informări solicitate în aria de activitate a celui în cauză. Pentru fiecare beneficiar se întocmeşte un dosar, care cuprinde documente ce furnizează informaţii cu privire la identificarea persoanei, starea civilă, situaţia socio-economică şi familială.

   

Acţiunea "Ziua Internationala a Copilului"

Protopopiatul Ortodox Sibiu prin Biroul de Asistenţă Socială a desfăşurat o acţiune social filantropică, cu ocazia Zilei Internaţionale a copilului, la secţia de copii a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Venind în sprijinul acestor copii Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Ortodox Sibiu oferă pachete cu fructe şi jucării, pentru copiii fără aparţinători de pe secţia de copii a spitalului.

Fondurile pentru susţinerea acţiunilor menţionate provin din contribuţia parohiilor la fondul social al Protopopiatului Ortodox Sibiu, fond destinat activităţilor de asistenţă socială, iar jucăriile provin de la S.C. TEIA Construct S. R. L., ca sponsorizare.

Tot în cadrul acestui program la Parohia LazaretIV, prin Cantina Socială s-a oferit o masă caldă pentru 30 de copiii proveniţi din centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1, 2 Sibiu. Aceşti copii au primit dulciuri din partea Fundaţiei elveţiene Papageno şi jucării din partea S.C. ,,TEIA Construct’’S.R.L. Sibiu

   

1 octombrie Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Protopopiatul Ortodox Sibiu prin Biroul de Asistenţă Socială a desfăşurat o acţiune social filantropică, vineri 01 octombrie 2010, la Biserica ,,Naşterii Domnului’’ din Sibiu.

Această acţiune social-filantropică s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, zi în care au fost invitaţi preoţii pensionari împreună cu doamnele preotese de pe raza Protopopiatului Sibiu.

În cadrul acestei acţiuni invitaţii au participat la o slujbă de Te Deum, o slujbă de parastas, precum şi la o agapă frăţească oferită la subsolul bisericii, în Cantina Socială ,,Naşterea Domnului’’.

Fondurile pentru susţinerea acţiunilor menţionate provin din contribuţia parohiilor la fondul social al Protopopiatului Ortodox Sibiu, fond destinat activităţilor de asistenţă socială, precum şi din partea Parohiei ,,Naşterea Domnului’’.

   

Intalnire intre Protopopiatul Ortodox Sibiu si Serviciul Public de Asitenta Sociala

Protopopiatul Ortodox Sibiu prin Biroul de Asistenţă Socială a desfăşurat, cea de-a treia întâlnire între preoţii implicaţi în activităţi de Asistenţă Socială care sunt acreditaţi să furnizeze servicii sociale din cadrul Protopopiatului şi Serviciul Public de Protecţie şi Asistenţă Socială Sibiu.

Acestă întâlnire a avut ca scop intensificarea colaborării între aceste instituţii, precum şi încheierea unei convenţii de parteneriat în vederea furnizării de servicii şi prestaţii sociale familiilor cu copii şi persoanelor aflate în situaţie de risc social de pe raza municipiului Sibiu.

Pe ordinea de zi a acestei întâlniri sau dezbătut teme sociale de interes general pentru cei implicaţi în desfăşurarea şi implementarea proiectelor sociale la nivel de parohie.

   

Dar de Craciun

Protopopiatul Ortodox Sibiu prin Biroul de Asistenţă Socială a desfăşurat o acţiune social filantropică, cu ocazia Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în incinta Spitalului de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda’’ Sibiu. Acţiunea face parte din programul ,,Dar de Crăciun’’, al departamentului social, fondurile necesare provenind din contribuţia parohiilor la fondul social al Protopopiatului Sibiu. Însoţit de asistentul social şi de secretarul protopopiatului, protopopul de Sibiu, părintele Ioan Coşa, a vizitat bolnavii cronici de la secţia VI Pshiatrie a spitalului sibian, unde au participat la serbarea de Crăciun organizată de pacienţi, sub îndrumarea personalului angajat.

Colindele, poeziile, momentele artistice oferite de studenţi şi elevi sibieni, veniţi să ofere bucurie acestor persoane cu dificultăţi psihice, au fost încununate de darurile oferite de Protopopiatul Sibiu.

De acest proiect au beneficiat 40 de bolnavi fără aparţinători de pe secţia psihiatrie VI cronici, primind pachete cu obiecte de uz personal.