Evenimente

Conferinta Februarie 2016... Mai mult

Conferinta Ianuarie 2016... Mai mult

Praznicul Bobotezei 2016... Mai mult

 

 

 

 

 

 

 

 

  • POZA LITURGHIE5

Actiunea sociala "Bolnav am fost si m-ati cercetat"

Scopul este de a preveni marginalizarea şi excluziunea socială şi de a îmbunătăţi capacitatea Bisericii Ortodoxe, în cadrul lucrării misionar - filantropice, de a mobiliza comunitatea locală în jurul problemelor sociale, prin promovarea incluziunii sociale, sprijinirea şi ajutorarea persoanelor aflate în situaţii de dificultate, prin acţiuni de asistenţă socială.

Grupul ţintă:

a.Beneficiari direcţi:

  • Persoane / familii cu situaţie economico-socială precară
  • Persoane şi familii aflate în dificultate sau risc
  • Persoane / familii generatoare de marginalizare sau excluziune socială
  • Persoane vârstnice fără aparţinători lipsite de mijloace materiale şi financiare / cu aparţinători care nu îi pot sprijini
  • Persoane cu probleme de sănătate şi nevoi sociale

b.Beneficiari indirecţi: Familiile acestora.

Obiectiv general: Îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă socială primară acordate familiilor defavorizate socio-economic din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu.

Activităţii desfăşurate:

În cadrul acestei acţiuni un număr de 40 bolnavi cronici fără aparţinători, de pe secţia Psihiatrie VI a Spitalului de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda’’ Sibiu au primit 40 pachete cu diverse articole necesare (îmbrăcăminte, încălţăminte).

De asemenea tot în cadrul aceluiaşi program, s-a împărţit pachete cu fructe şi dulciuri pentru 20 de copii proveniţi din familii defavorizate şi internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Sursa finanţării

Fondurile pentru susţinerea acţiunilor menţionate provin din contribuţia parohiilor la fondul social al Protopopiatului Ortodox Sibiu, fond destinat activităţilor de asistenţă socială.