03 aprilie 2018 Ierarhul a sfintit cele doua clopote ale noii biserici din localitate si crucea care va fi asezata pe cupola locasului de cult inchinat Sf. Arh. Mihail si Gavriil

Alături de ierarh s-a aflat un sobor slujitor din care au făcut parte prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, parohul de la Șura Mare 2, Florin Ioan Datcu și alți slujitori ai sfintelor altare.

După slujba de sfințire ierarhul i-a felicitat pe credincioșii care au stat alături de preotul Florin Ioan Datcu în toți acești ani pentru a ridica o nouă biserică atât de necesară în Șura Mare.

„Am împlinit acum aceste două lucrări pe care le vom păstra mereu în sufletele noastre ca un eveniment. Ne amintim cu drag și îi prețuim, îi binecuvântăm și ne rugăm pentru toți cei care au început și au sprijinit această lucrare, adică toți credincioșii acestei parohii”, a spus ierarhul.

Părintele Florin Ioan Datcu i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și i-a oferit în dar o icoană.

Biserica nouă din Șura Mare a început a se construi în 2014, când a fost așezată piatra de temelie.

Tot în această dată „Ziua Jandarmeriei Române”

Slujba religioasă din cadrul manifestărilor a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La manifestări au fost prezenți conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, reprezentanții Garnizoanei militare Sibiu, ai Prefecturii și Consiliului Județean, precum și numeroși oaspeți.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat o slujbă de binecuvântare a jandarmilor sibieni și la final le-a mulțumit pentru efortul lor depus zilnic în menținerea ordinii publice și i-a felicitat la ceas aniversar.

„Alături de această rugăciune sfântă de mulțumire adresată lui Dumnezeu, cu ocazia acestei zile festive a Jandarmeriei Române, adresăm și noi mulțumirea și prețuirea pe care suntem datori să le adresăm celor ce ne ocrotesc, stau și veghează pentru liniștea, pacea și rânduiala în comunitățile noastre, în țara noastră. În al doilea rând, fiind acum în Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului, fiind în același timp în anul Centenar al Marii Uniri, suntem cu toții chemați la o unitate deplină în gândire și simțire, toți cei care purtăm o uniformă specifică și să ne dea Dumnezeu putere să o respectăm, să o prețuim și să ne împlinim în unitate deplină datoria noastră”, a spus ierarhul.