Vecernia Învierii zi de pelerinaj la Sibiu

La slujba Vecerniei, cunoscută ca „A doua Învierea”, oficiată la Catedrala mitropolitană din oraș. Soborul slujitor a fost condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În cadrul acestei slujbe religioase a fost citită Evanghelia în mai multe limbi pentru a arăta universalitatea Cuvântului evanghelic și a mesajului Învierii.

După Vecernie a urmat tradiționala procesiune de Paști prin centrul orașului. Cu icoana Învierii în mâini, îmbrăcați în costume populare, credincioșii au însoțit soborul de preoți prin centrul cetății, cântând imnul Învierii și alte cântări specifice marelui praznic. Preoții au purtat racla cu moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

„Acest scurt pelerinaj exprimă dragostea noastră față de Mântuitorul Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu față de toată lumea cetății. Este o procesiune scurtă, mică, specială, în care cântăm imnele pascale exprimându-ne bucuria netrecătoare, sfântă, o bucurie pe care trebuie să o păstrăm în sufletele noastre până anul viitor, mai ales că fiecare duminică din an este închinată Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Procesiunea a avut loc pe traseul Catedrala mitropolitană-strada Mitropoliei-Piața Mare-Strada Nicolae Bălcescu-Parcul „ASTRA”-strada Mitropoliei-Catedrala mitropolitană.