Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Şelimbăr, judeţul Sibiu, a fost resfinţită

În Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci comunitatea din Şelimbăr, judeţul Sibiu, a trăit clipe de bucurie duhovnicească. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate a fost resfinţită după finalizarea unor ample lucrări de amenajare interioară şi de refacere a Sfântului Altar.

Slujba de resfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a târnosit locaşul de cult la exterior cu Sfântul şi Marele Mir, l-a stropit cu apă sfinţită, iar la interior a săvârşit rânduiala de sfinţire a Sfintei Mese.

Sfânta Liturgie a fost oficiată de ierarh şi un sobor de preoţi şi diaconi la altarul de vară din curtea bisericii. Credincioşii au participat în număr mare şi au respectat normele sanitare în vigoare pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly” din Braşov.

Iubirea mântuitoare

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre învăţăturile duminicii pregătitoare pentru marele praznic al Înălţării Sfintei Cruci.

„În această duminică pregătitoare pentru cinstirea Sfintei Cruci, a Răstignirii, a Jertfei Mântuitorului Iisus Hristos, Evanghelia ne aminteşte de temeiul principal al acestei lucrări de mântuire săvârşită de Mântuitorul Iisus Hristos. Este un fragment din Evanghelia Sfântului Ioan, marele evanghelist, marele teolog, cel care vorbeşte despre teologia lucrării lui Dumnezeu de a trimite pe unicul Său Fiu drept răscumpărare pentru noi. «Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său ca să judece lumea, ci ca să mântuiască lumea din păcat», spune Sfântul Evanghelist Ioan. Aceasta este mărturia cea mai importantă cu care pornim noi în această perioadă şi care ne aduce nouă cele mai importante argumente despre motivul creaţiei şi motivul răscumpărării”, a subliniat ierarhul.

La final, IPS Mitropolit Laurenţiu a oferit distincţia „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” preotului Ovidiu Ioan Polexă de la Parohia Şelimbăr 1. Ierarhul a oferit acte de cinstire Consiliului şi Adunării parohiale, Primăriei Şelimbăr şi Consiliului local, precum şi mai multor binefăcători.

Părintele Ovidiu Ioan Polexă a mulţumit tuturor care au contribuit la renovarea bisericii şi i-a oferit ierarhului în dar o icoană a Maicii Domnului.

Credincioşii au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar resfinţit pentru a se închina.