Eroii din decembrie 1989, pomeniți la Sibiu

Sibienii trecuți la Domnul în timpul evenimentelor din decembrie 1989 au fost pomeniți joi, 19 decembrie, la monumentele eroilor din Sibiu.
O slujbă de pomenire și o ceremonie de depunere de coroane de flori a avut loc la monumentul eroilor din fața Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Slujba de pomenire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, preotul militar Florin Pavel și alți slujitori ai sfintelor altare.
„Au trecut 30 de ani de la acele evenimente și în fiecare an am venit la acest monument să înălțăm o rugăciune și să încercăm să implorăm mila lui Dumnezeu pentru acele familii care au rămas fără cei dragi, care au plecat de aici și care sunt considerați între eroii și sfinții credinței noastre”, a spus ierarhul la finalul slujbei de pomenire.
Autoritățile prezente au transmis mesaje de cinstire a eroilor din decembrie 1989, iar corul studenților de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, condus de preotul militar Florin Pavel, a interpretat un cântec patriotic.
Asociațiile de revoluționari, autoritățile prezente și Garnizoana Sibiu au depus coroane de flori, iar parada militară a Detașamentului de onoare a încheiat momentul de cinstire a eroilor sibieni.