Lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au avut loc sâmbătă, 25 ianuarie, lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului.

Ședința de lucru a Adunării eparhiale a fost prezidată de Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Ședința de lucru a fost precedată de Sfânta Liturghie și un Te Deum, oficiate în capela facultății sibiene de un sobor de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La începutul lucrărilor Adunării eparhiale, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit membrilor și tuturor colaboratorilor de la centrul eparhial pentru lucrarea misionară, pastorală, social-filantropică și culturală desfășurată în eparhie în anul 2019. Ierarhul i-a îndemnat să fie la fel de implicați în activitățile care urmează a se desfășura în acest an în eparhie.

„Noi avem foarte multe lucruri de împlinit. La început de an îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră în anul care a trecut, dar în același timp avem și această rezervă a unei posibilități de a mai face ceva în plus. Sunt multe lucruri de care suntem responsabili pentru că nu le-am împlinit. În fața lui Dumnezeu suntem responsabili pentru faptele noastre dar și pentru cele neîmplinite. Din dorința de a călători împreună cu Hristos pe această corabie a mântuirii, Biserica, din dorința de a lăsa ceva în urma noastră, trebuie să lucrăm și să fim mulțumitori și împăcați cu noi înșine, asumându-ne și cele bune și cele mai puțin bune, și cele împlinite și cele neîmplinite. Încercăm în acest an să avem și mai multe realizări prin care să împlinim voia lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

Sprijin pentru familii

În cadrul ședinței a fost vizionat un film prin care au fost ilustrate activitățile sectoarelor eparhiale în anul 2019. De asemenea, au fost discutate și aprobate activitățile din proiectul-cadru al Arhiepiscopiei Sibiului pentru anul acesta.

„Întrucât anul 2020 a fost declarat de Sfântul Sinod ca An omagial al pastorației părinților și copiilor și An comemorativ al filantropilor ortodocși români, proiectele Arhiepiscopiei Sibiului pentru acest an vor fi cu precădere dedicate familiei și filantropiei. Unul din aceste proiecte este «O mână întinsă aproapelui tău» care se va desfășura între Crăciun și Învierea Domnului. În cadrul acestui acestui proiect se vor identifica preoții din mediul rural care au o familie numeroasă și se află în situația de a nu-și întregi salariul, iar Arhiepiscopia vine în întâmpinarea acestor nevoi financiare ale preoților și îi va ajuta din fondurile filantropice ale centrului eparhial”, ne-a spus vicarul-administrativ al eparhiei, arhim. Ioachim Tomoiagă.

Lucrările Adunării eparhiale s-au încheiat cu discuții referitoare la proiectele aflate în desfășurare în Arhiepiscopia Sibiului, dar și la alte activități care vor fi organizate în acest an de centrul eparhial și nu numai.