Noul preot al Parohiei Sibiu-„Sfântul Ilie” I a fost instalat

Preotul Marius Munteanu, noul paroh al comunităţii parohiale Sibiu-„Sfântul Ilie” I a fost instalat duminică, 28 iunie. Ceremonia de instalare a noului preot paroh a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, după slujba Vecerniei. Au participat la evenimentul duhovnicesc vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, fostul paroh, preotul pensionar Vasile Muntean, ceilalţi preoţi de la Biserica „Sfântul Ilie” din cartierul Vasile Aaron, precum şi numeroşi credincioşi din cele trei comunităţi parohiale arondate locaşului de cult menţionat, dar şi oaspeţi din Parohia Marpod, unde noul paroh a slujit timp de aproape opt ani, precum şi oaspeţi din alte comunităţi.

IPS Mitropolit Laurenţiu i-a mulţumit fostului paroh Vasile Muntean pentru anii de slujire rodnică în comunitatea din cartierul sibian Vasile Aaron, unde s-a construit Biserica „Sfântul Ilie” şi s-au pus bazele unei lucrări misionare importante. Mai apoi, ierarhul i-a înmânat noului paroh Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi o cheie, simbolizând cele trei slujiri ale preoţiei. Părintele Marius Munteanu a fost îndemnat de ierarh să continue lucrarea misionar-pastorală din comunitate, să colaboreze cu ceilalţi preoţi slujitori şi să ceară sprijin duhovnicesc fostului paroh, preotul pensionar Vasile Muntean.

„Preotul trebuie să propovăduiască, să explice, cu timp şi fără de timp, învăţătura din Sfânta Scriptură. Preotul nu predică de la sine, ci transmite cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos. La orice slujbă, cu orice ocazie, preotul trebuie să transmită ceea ce el a învăţat şi cea ce simte atunci când îşi explică lui Evanghelie, pentru că, pregătindu-se, preotul îşi explică lui însuşi învăţătura Evangheliei, care este adevărul absolut şi care este mai apoi asimilat de toţi credincioşii”, a spus ierarhul.

A urmat cuvântul de mulţumire rostit de părintele Vasile Muntean, prin care fostul paroh şi-a exprimat recunoştinţa faţă de IPS Mitropolit Laurenţiu, faţă de preoţii şi credincioşii alături de care a slujit, faţă de familie şi faţă de toţi cei care i-au stat aproape în anii de slujire preoţească.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt al noului paroh. Părintele Marius Munteanu a evidenţiat legătura duhovnicească deosebită pe care a avut-o cu enoriaşii din Parohia Marpod, alături de care a lucrat spre folosul Bisericii şi al comunităţii, arătând că şi de acum înainte va osteni pentru mântuirea credincioşilor din noua parohie.

În semn de mulţumire şi de fiască supunere, părintele Marius Munteanu i-a oferit în dar ierarhului o icoană a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.