Sărbătoare la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu

Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu a fost plină de credincioși în a treia zi a praznicului Nașterii Domnului. Sfânta Liturghie din această zi de sărbătoare, când îl cinstim și pe Sfântul Arhidiacon și Întâi Mucenic Ștefan, a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Mulți dintre credincioșii veniți la Sfânta Liturghie au îmbrăcat costumele populare specifice zonei Sibiului, înfrumusețând sărbătoarea hramului acestui locaș sfânt, manifestare duhovnicească prin care s-au încheiat activitățile din Arhiepiscopia Sibiului dedicate Anului omagial al satului românesc. Răspunsurile liturgice au fost date de Cvintetul „Anatoly” din Brașov. În soborul slujtor s-au aflat decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, slujitorii bisericii, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea și părintele protopop de Sibiu, Ioan Coșa, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.
În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre jertfa mucenicească a Sfântului Arhidiacon Ștefan, următor al Mântuitorului Hristos prin cuvânt și prin faptă.
„Mântuitorul Iisus Hristos S-a sacrificat pentru noi și i-a chemat pe urmașii Lui. Și iată că primul care s-a jertfit, primul care și-a dăruit viața pentru Hristos, a fost Sfântul Arhidiacon Ștefan. Jertfa sfinților mucenici care a început cu jertfa Sfântului Ștefan va continua. Și-au dat viața și dintre Apostoli. Există, însă, și o modalitate de a transmite până în zilele noastre și până la sfârșitul veacurilor gustarea din jertfa Mântuitorului Iisus Hristos, părtășia la jertfa aceasta prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos prin jertfa euharistică”, a spus ierarhul.
Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu a fost înălțată în anii de după evenimentele din decembrie 1989 și încă de la început a adăpostit oamenii nevoiași și găzduiește proiecte social-filantropice și educative, cum ar fi cantina socială unde sunt hrăniți zilnic 50 de persoane nevoiașe, dar și meditațiile gratuite oferite pentru elevi.
Mulțumirile comunității au venit prin părintele  protopop Ioan Coșa, care i-a oferit în dar ierarhului o icoană. Sărbătoarea s-a încheiat cu tradiționalele colinde românești interpretate de Cvintetul „Anatoly” și credincioșii din comunitatea parohială.