Ședință administrativă cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului

În Sala „Spiridon Cândea” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 14 ianuarie, ședința administrativă anuală cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Întâlnirea administrativă a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului cu cei 10 protopopi din eparhie a fost organizată pentru a pregăti lucrările Adunării eparhiale, care vor avea loc pe 25 ianuarie 2020.
Ședința cu protopopii a fost un bun prilej pentru a analiza activitatea misionară, filantropică, administrativă și cultural-educațională din cele 10 protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului, în anul care s-a încheiat. Totodată a fost prezentat proiectul-cadru eparhial pentru anul 2020 și proiectele de activități care urmează a fi desfășurate în Arhiepiscopia Sibiului în acest an.
„Primul punct pe ordinea de zi a fost darea de seamă a fiecărui protopop privind activitatea din anul care a trecut. Această dare de seamă face parte și din evaluarea lor, pentru ca activitatea care se va desfășura în anul în care am intrat acum să fie o continuare a activității noastre și mai ales o sporire a misiunii pe care noi o avem de îndeplinit. Am încercat să implementăm acum un nou proiect social, între Crăciun și Sfintele Paști. Proiectul se numește «O mână întinsă semenului nostru» și vom încerca să-i punem în mișcare pe toți care fac parte din administrația parohială, locală, Comitetul parohial în mod special. Vom face o ședință și cu responsabilii sociali din fiecare protopopiat și de la parohii, în așa fel încât tot ceea ce s-a făcut până acum, colectele care s-au făcut în urma îndemnului din Pastorala Sfântului Sinod și din Pastorala noastră de Sfântul Nicolae, toate să fie bine dirijate spre nevoile practice ale credincioșilor noștri aflați în suferință, în necaz, în lipsuri. Și acțiunea de întrajutorare cu obiecte neperisabile și îmbrăcăminte va trebuie să fie coordonată și continuată. Sperăm ca această ședință a noastră să fie una practică și tot ceea ce am discutat acum să fie luate în vedere anul acesta, să fie împlinite după toate rânduielile noastre canonice”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.
În cadrul ședinței au fost discutate și multe alte aspecte ale activității misionare din Arhiepiscopia Sibiului în care protopopiatele sunt implicate în mod direct.