Ședință administrativă în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu

La sediul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu, a avut loc joi 16 ianuarie, ședința administrativă lunară cu preoții din parohiile arondate.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe teme, privind aspecte administrative și de organizare a parohiilor, precum și noile decizii luate în cadrul Consiliului Eparhial, din data de 14.01.2020.

După rostirea rugăciunii, P.C. Părinte Protopop Ioan Coșa, a deschis ședința, mulțumind tuturor preoților pentru implicarea în activitățile liturgice și social-filantropice desfășurate pe tot parcursul anului 2019, precum și în perioada sărbătorilor Nașterii și Botezului Domnului, în Arhiepiscopia Sibiului.

În continuare, P.C. Părinte Protopop, a prezentat noul proiect social, inițiat de ÎPS Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, desfășurat între Crăciun și Sfintele Paști. Proiectul se numește ”O mână întinsă semenului nostru”. Beneficiarii acestui proiect pot fi reprezentanți ai familiilor nevoiașe, fără un loc de muncă și cu venituri reduse, persoanele vârstnice singure care nu se pot întreține singure, persoanele cu dizabilități care nu se pot gospodări fără ajutor, precum și persoanele care nu au capacitatea de a munci unele având copii sau rude în întreținere. Proiectul ”O mână întinsă semenului nostru”, presupune implicarea preoților parohi, a consiliilor parohiale și în mod deosebit, activarea comitetelor de femei.

Totodată, a fost prezentat de către P.C. Pr. Dariciuc Vasile coordonatorul departamentului de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu,   Concursul Național Catehetic ”Iubirea lui Hristos în familia mea”, implementat în Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi Anului comemorativ al filantropilor ortodocşi români. La acest concurs, se vor înscrie elevi care fac parte din grupa de cateheză, sub coordonarea unui preot şi unui profesor de religie/altă disciplină. Grupul de cateheză format la nivelul parohiei va realiza împreună un miniproiect care va avea un caracter filantropic – cultural, va fi realizat şi implementat în întregime de către copii şi se va adresa cu preponderenţă familiei.

La ședința din cadrul Protopopiatului Sibiu, au fost prezenți și doi reprezentanți ai firmei de asigurări ”Groupama”, care au prezentat preoților, ofertele de asigurări de viață și de bunuri.

P.C. Părinte protopop Ioan Coșa a încheiat ședința administrativă, adresând îndemnul frățesc de responsabilizare a preoților în perioada ce urmează, pentru a răspunde chemării sacramentale și duhovnicești în parohii.