Slujbă de pomenire la Sibiu pentru victimele incendiului din „Colectiv”

Victimele cumplitului incendiu din clubul bucureștean „Colectiv” au fost pomenite miercuri, 30 octombrie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Slujba de pomenire a fost oficiată la ceas de seară de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
„Dacă moartea ne produce o durere, cu atât mai mult moartea năprasnică sensibilizează și mișcă sufletele tuturor. S-au împlinit patru ani de la această tragedie de care nu am vrea să ne amintim, dar suntem obligați să-i avem în sufletele noastre pe cei care au suferit o astfel de moarte groaznică. Rugăciunea pe care am făcut-o este îndreptată către Dumnezeu pentru ca El să le așeze sufletele acolo unde se cuvine, trecând din viața aceasta printr-o astfel de despărțire care a lăsat urme adânci în sufletele părinților, ale prietenilor și ale celor care au scăpat de această tragedie. În același timp este o mângâiere pentru părinți, pentru că ne aducem aminte din an în an de ei și nu este doar o amintire din aceasta care dispare repede din mintea noastră, ci o amintire de rugăciune, liturgică, îndreptată către Dumnezeu”, a spus ierarhul la final.
La slujba religioasă au fost prezenți grupuri de tineri și credincioși care s-au rugat pentru odihna veșnică a sufletelor celor care au pierit pe 30 octombrie 2015 în clubul „Colectiv”. Tinerii prezenți au aprins lumânări, au purtat drapelul țării pe străzile din centrul orașului și au transmis mesaje de comemorare acelor 64 de  tineri trecuți la Domnul în urmă cu patru ani în incendiul din clubul bucureștean.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://protopopiatulortodoxsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/10/y2mate.com-slujba_de_pomenire_pentru_victimele_din_colectiv_la_catedrala_sfanta_treime_T-AqHnZ7sAs_1080p.mp4"][/video]