Slujba de Tedeum pentru Ziua Imnului National al Romaniei la Sibiu

Luni, 29 iulie, începând cu ora 09.00, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu administraţia publică locală şi Mitropolia Ardealului, au organizat la „Monumentul ostaşului din toate timpurile”, amplasat în faţa Cercului Militar, Ceremonia militară cu prilejul aniversării Zilei Imnului Naţional.
Reamintim faptul că, Parlamentul României a proclamat, prin Legea nr. 99/1998, ziua de 29 iulie ca ,,Ziua Imnului Naţional al României”. La originea Imnului Național se află poemul patriotic ”Un răsunet” de Andrei Mureşanu, publicat în 1848 în ”Foaie pentru minte, inimă şi literatură”. Muzica a fost compusă de Anton Pann.
Astfel, cu binecuvântarea IPS Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, părintele Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, a participat alături de PC Pr. Protopop Ioan Coșa, Protopopul de Sibiu și Pr. Dr. Florin Pavel, preotul militar, la Ceremonia militară organizată cu acest prilej săvârșind o slujbă de Tedeum, mulțumind Domnului pentru ocrotire și purtare de grijă.