Slujba Privegherii şi Procesiunea de hram la Catedrala mitropolitană din Sibiu

Mulţimi de credincioşi, pelerini din protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului şi din alte eparhii ale Mitropoliei Ardealului au participat vineri, 29 noiembrie, la slujba Privegherii oficiată în seara dinaintea hramului Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, ocrotitorul Transilvaniei. Slujba Vecerniei şi Litia au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte preoţii de la bisericile din Sibiu, protopopi, preoţi de la parohii din cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului, stareţi şi monahi din aşezămintele monahale din cuprinsul eparhiei.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul studenţilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre.
După Vecernie şi Litie a urmat procesiunea prin cetatea Sibiului cu icoana şi moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna. Jandarmi şi militari sibieni au purtat făclii şi au însoţit soborul în procesiunea de pe străzile din centrul istoric al oraşului.
La final, pe treptele Catedralei mitropolitane, IPS Mitropolit Laurenţiu a citit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, iar mai apoi programul liturgic a continuat cu slujba Utreniei.