25. decembrie. 2019 Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Vecernia la Catedrala Mitropolitană

În ziua Praznicului Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat slujba Vecerniei împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și toți preoții de la bisericile din Sibiu. Au fost prezenți autorități județene și locale și mulți credincioși din oraș, dar și oaspeți de mai departe.

La finalul slujbei religioase IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre însemnătatea praznicului Nașterii Domnului pentru viața noastră de creștini.

„Sărbătoarea aceasta este sărbătoarea familiei. Dumnezeu a restabilit familia și a menținut-o în cadrul Bisericii, familia cea sfântă, familia cea mare, în care se regăsește fiecare familie în parte. A rânduit Dumnezeu ca să vină El în lume într-o familie, să vină ca Prunc, să crească ca să poată ajunge la starea de maturitate a ființei umane pentru ca pentru noi și pentru a noastră mântuire să se jertfească pe Sine. Pruncul născut astăzi în peștera Betleemului este Mielul de jertfă”, a subliniat ierarhul.

Seara s-a încheiat cu tradiționala recepție de Crăciun de la reședința mitropolitană, unde preoții, familiile lor și invitații au ascultat colinde interpretate de Corala „Timotei Popovici” și au transmis ierarhului urările specifice acestei perioade sfinte.