27 decembrie 2018 Sfanta Liturghie Arhierească la biserica cu Hramul Nasterea Domnului, biserica parohiala comuna Parohiilor Lazaret IV și Lazaret VI Sibiu.

Liturghie arhierească la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu. La sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a liturghisit în Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu. Ierarhul oficiat slujba religioasă împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, cei doi preoți ai bisericii, consilierul administrativ al Arhepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea și protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Emil Oancea a fost hirotonit preot. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre virtuțile și jertfelnicia Sfântului Arhidiacon Ștefan și i-a îndemnat să slujească semenilor asemenea acestui mare sfânt al Bisericii.

„Jertfa pe care ne-o arată astăzi Biserica prin mărturisirea pe care o aduce primul martir creștin, Arhidiaconul Ștefan, ne arată că Dumnezeu a împlinit toate pe parcursul timpului și că la temelia Bisericii noastre se află jertfa Mântuitorului și jertfa mucenicilor și dăruirea sfinților. Este o legătură strânsă, acea legătură care ne păstrează pe noi uniți într-o familie, familia lui Hristos, Biserica lui cea sfântă, pentru că El este Capul familiei, iar noi suntem mădulare, fiecare în parte. Reținem astăzi și legătura dintre jertfa de pe Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos și ultimele clipe ale condamnării Sfântului Arhidiacon Ștefan”, a spus ierarhul.

La final, credincioșii au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.