Şedinţe ale Consiliului şi Adunării eparhiale ale Arhiepiscopiei Sibiului

îN AULA „MITROPOLIT IOAN MEŢIANU” A FACULTĂŢII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „SFÂNTUL ANDREI ŞAGUNA” DIN SIBIU AU AVUT LOC SÂMBĂTĂ, 6 FEBRUARIE, ŞEDINŢELE DE LUCRU ALE CONSILIULUI ŞI ADUNĂRII EPARHIALE ALE ARHIEPISCOPIEI SIBIULUI. ŞEDINŢELE AU FOST PREZIDATE DE ÎNALTPREASFINŢITUL LAURENŢIU, ARHIEPISCOPUL SIBIULUI ŞI MITROPOLITUL ARDEALULUI.

Alături de ierarh s-au aflat Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, vicarul-administrativ al eparhiei, arhimandritul Ioachim Tomoiagă şi secretarul eparhial, pr. dr. Cristian Vaida. La şedinţe au participat consilieri eparhiali şi membri ai administraţiei eparhiale, precum şi membrii clerici şi laici ai celor două foruri ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Şedinţele de lucru au fost precedate de Sfânta Liturghie şi un Te Deum oficiate de PS Episcop Ilarion Făgărăşanul şi un sobor de preoţi şi diaconi din Catedrala mitropolitană din Sibiu, în prezenţa IPS Mitropolit Laurenţiu şi a membrilor celor două organisme eparhiale.

Filantropie şi solidaritate

În prima parte a întâlnirii au fost prezentate rapoartele de activitate ale sectoarelor eparhiale pe anul 2020. Prin sectorul cultural eparhial şi prin colaborarea celorlalte sectoare, prezentarea s-a făcut prin intermediul unui film în care au fost surprinse principalele activităţi ale Arhiepiscopiei Sibiului într-un an plin de provocări.

„Am reuşit cu ajutorul sectorului cultural şi mass-media să prezentăm în imagini activităţile principale pe care le-am împlinit în anul care a trecut. A fost un an greu, un an prin care am trecut cu multă greutate şi cu multe restricţii, însă este important că am reuşit cu toţii să ne întâlnim. Am reuşit ca, în această perioadă, să nu oprim activitatea noastră, ci chiar în unele domenii să o intensificăm, mai ales în partea social-filantropică. Am reuşit cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu sprijinul preoţilor din Sibiu şi nu numai să cumpărăm un aparat de oxigen şi să îl punem la dispoziţia Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, unde este cea mai mare nevoie de oxigen pentru bolnavii trataţi aici. Am reuşit să activăm, mai ales în partea a doua a anului, activităţile economice şi administrative, în aşa fel încât putem să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

În a doua parte a întâlnirii au fost propuse proiectele pentru anul în curs ale sectoarelor eparhiale şi s-au discutat diverse aspecte din viaţa administrativă, economică şi culturală a Arhiepiscopiei Sibiului.

Discuţiile şi propunerile membrilor Consiliului şi Adunării eparhiale s-au concentrat pe colaborarea dintre Arhiepiscopia Sibiului, unităţile medicale şi instituţiile de stat pentru a sprijini oamenii afectaţi de pandemia cu virusul Sars-Cov 2 şi pe intensificarea anumitor proiecte menite să ajute credincioşii din comunităţi.