Eroii români şi străini, pomeniți la Sibiu

Soldații străini căzuți în luptele de pe teritoriul țării noastre și soldații români eroi ai neamului au fost pomeniți luni, 18 noiembrie, la monumentul ridicat în onoarea lor în cimitirul eroilor din Sibiu. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, din care au mai făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și preotul militar Florin Pavel. De asemenea, reprezentanții confesiunilor creștine istorice din Sibiu au oficiat la rândul lor slujbe religioase de pomenire a eroilor.

După slujba de pomenire, oficialitățile prezente au transmis mesaje de cinstire a eroilor străini și români căzuți la datorie pe teritoriul țării noastre.

Ceremonia a continuat cu depunerea coroanelor și jerbelor de flori, iar la final a avut loc defilarea detașamentului de onoare din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Momentul de cinstire a eroilor din cimitirul sibian a fost organizată de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în colaborare cu Consulatul German, Instituţia Prefectului, autorităţile publice locale şi Arhiepiscopia Sibiului.