Cete de colindători au vestit Nașterea Domnului în Catedrala și la Reședința Mitropolitană din Sibiu

Colindele sfinte au răsunat din nou în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Cete de colindători din Arhiepiscopia Sibiului au sosit luni, 19 decembrie, în locaşul de cult din inima cetăţii transilvănene, unde au fost primite de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Seara, peste 625 de copii din școlile din județul Sibiu au umplut Catedrala alături de părinți, bunici și susținători pentru a se bucura împreună de Vestea Nașterii Domnului. A doua zi de dimineață, marți 20 decembrie, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului  a primit colindători la reședința mitropolitană.

Cete de colindători din Arhiepiscopia Sibiului au sosit luni, 19 decembrie, în locaşul de cult din inima cetăţii transilvănene, unde au fost primite de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Primii colindători au fost preoţii din Protopopiatul Sibiu, însoţiţi de protopopul Ioan Coşa, care a transmis la final ierarhului felicitările şi mesajul de recunoştinţă al tuturor slujitorilor sfintelor altare din Sibiu şi împrejurimi.

Au colindat apoi copii din clasa a doua C de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Sibiu, îndrumați de profesoara Bucur Dorina. Aceștia au înseninat atmosfera cu zâmbetele lor. Urmați de echipa de fotbal juniori ACS Viitorul Avrig îndrumați de preoții Dumitru Stroe și Dumitru Nisipeanu și însoțiți de antrenorii Gavrilă Radu și Mereș Ștefan.

De pe tărâmurile săcelene, din apropiere de Braşov, au venit copiii de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Satulung-Săcele, conduşi de pr. Antonio Aroneasa, pr. Alexandru Petrica şi doamna preoteasă prof. Ramona Aroneasa. Colindul tradiţional şi urările specifice au fost aduse la Sibiu din glasurile curate, nevinovate, ale copiilor din Săcele, îmbrăcaţi în costumele populare atât de frumoase şi reprezentative pentru acea parte a Transilvaniei. Familia Boldijar Gheorghe alături de un acordeonist au vestit bucuria Nașterii Domnului, o familie ce a apărut în diverse emisiuni televizate naționale, amintind tuturor că este posibil să clădești o familie după o viață instituționalizată.

Minisatul „Sfântul Andrei Șaguna” din Brașov înființat de către regretatul profesor Sorin Apan, elevi ai colegiului Național „Andrei Șaguna” îndrumați de către preotul Vasile Goian  au avut ocazia de a se închina la moaștele Sfântului Andrei Șaguna ocrotitorul lor.

Grupul Retiș din satul cu același nume din Sibiu condus de către Marcel Părau au readus bucuria colindelor străbune tradiționale neuitate de fii satului în încheierea dimineții.

Seara de luni 19 decembrie a adus un regal de colinde, zâmbete și bucurie în Catedrala „Sfintei Treimi” din Sibiu unde 625 de copii, roată dimprejurul Sibiului, însoțiți de către profesorii de religie din instituțiile de învățământ din județul Sibiu coordonate de către consilierul eparhial pentru probleme de învățământ dl. Sorin Joantă, alături de inspectorul școlar pentru religie din județul Sibiu, prof. Gabriela Frățilă.

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului le-a mulțumit celor prezenți pentru bucuria primită de ochii lor sinceri și i-a îndemnat să nu-și piardă posibilitatea de a privi în viitor cu această inocență a privirii directe. Fiecărui copil a oferit câte o ciocolată, o iconiță și o carte de rugăciuni pentru tineri.

Cetele de colindători au poposit în cea de-a doua zi, marți 20 decembrie, la Reședința Mitropolitană unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului i-a primit în salon. Primi au fost grupul „OTS” care au colindat îmbrăcați în port tradițional românesc. Au colindat apoi monahii de la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” din oraşul Sighişoara, ierarhul îmbărbătându-i încă o dată pe vieţuitorii acestui aşezământ monahal care şi-au pierdut părintele duhovnicesc, arhimandritul Ghelasie Ţepeş, răpus de cumplita boală provocată de noul coronavirus.

Au urmat mai apoi ceata din parohia, Făgăraș Cimitir, Grupul tinerilor Creativi mai Umani, Grupul tradițional românesc „Zosim Oancea” din Sibiel condus de către preotul Bogdan Fluieraș. Elevii din Avrig îndrumați de  arhidiaconul Costică Ciocan au prezentat colinde tradiționale reinterpretate într-o formulă muzicală cu solist. La final preoții din protopopiatul Săliște condus de către protopopul Petru-Toader Damian au încheiat cele două zile de bucurie și sunet de colind.

Cetele de colindători au primit din partea ierarhului calendare, agende, iconiţe şi alte daruri, însoţite de binecuvântarea arhierească şi recunoştinţa pentru dragostea lor faţă de tradiţiile străbune.