Ședință administrativă la Protopopiatul Sibiu

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Dr. Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în data de 16.02.2023, a avut loc Ședința Administrativă a preoților din Protopopiatul Ortodox Român Sibiu.

După rugăciunea de început, părintele protopop Ioan Coșa a făcut comunicările de ordin administrativ, punând accentul pe implicarea parohiilor în proiectele sociale desfășurate în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Alături de proiectele deja cunoscute în cadrul Protopopiatului Sibiu, au fost aduse în atenția preoților unele proiecte noi, demarate la inițiativa ÎPS Mitropolit Laurențiu, spre a fi cunoscute de credincioși și spre a fi susținute în toate parohiile.

Dintre proiectele mai importante amintim:

  1. Deschiderea Centrului de Zi pentru vârstnici, al AOR Sibiu;
  2. Organizarea colectei pentru ajutorarea comunităților creștin-ortodoxe afectate de cutremurul din Turcia și Siria, inițiată de Patriarhia Română;
  3. Continuarea Proiectului ”Fericiți cei milostivi” în cadrul căruia parohiile susțin oferirea unei mese calde pentru persoanele nevoiașe;
  4. Continuarea Proiectului ”Cămăruța Milosteniei”, în cadrul căruia sunt colectate și donate alimente neperisabile;
  5. Sprijinirea activității părintelui Simion Săsăujan, de deschidere a Căminului pentru persoane vârstnice la biserica din Valea Aurie.

În partea a doua a întâlnirii, părintele Liviu Anghel de la Parohia ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul II” din Sibiu, a susținut o prelegere în cadrul căreia a fost evocată personalitatea părintelui Miron Mihăilescu – vrednicul slujitor din localitatea Ocna Sibiului, rămas în memoria credincioșilor ca un stâlp al credinței de pe aceste meleaguri, din cercul de prietenie și formare duhovnicească al marilor duhovnici: părintele Arsenie Boca (cu care a fost coleg la Academia Andreiană), părintele Dumitru Stăniloae și părintele Nichifor Todor.

Părintele Liviu Anghel a prezentat în cadrul prelegerii cartea ”Imperativul trezviei în teologia părintelui Miron Mihăilescu”, ediție îngrijită de Pr. Răzvan Andrei Ionescu și Laura Vasiu.

În cuvântul de încheiere, părintele protopop Ioan Coșa a mulțumit părintelui Liviu Anghel pentru momentul de zidire sufletească și tuturor preoților prezenți pentru dăruirea de care au dat dovadă întotdeauna la îndeplinirea misiunii preoțești, îndemnându-i la o bună organizare și colaborare și pe viitor, pentru a putea trece cu biruință prin toate provocările vremurilor în care ne este dat să trăim.

Pr. Borza Mihail