Liturghie arhierească în cartierul sibian Vasile Aaron

În Duminica după Botezul Domnului, credincioşii de la Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Sibiu au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a liturghisit în paraclisul amenajat la demisolul bisericii aflate în construcţie în cartierul sibian Vasile Aaron.
În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, parohul bisericii, Mihai Petian şi alţi slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Teofania” din Sibiu.
Credincioşii din cartierul sibian au participat în număr mare la Sfânta Liturghie arhierească şi au ascultat la final cuvântul de învăţătură al ierarhului în care a vorbit despre slujirea preoţească prin care se propovăduieşte Cuvântul evanghelic în lume.
„Preotul, ca un păstor, duce turma la păşune şi o călăuzeşte pe calea mântuirii. Împlinirea celor trei funcţii, a celor trei demnităţi ale slujirii preoţeşti, cea învăţătorească, cea sfinţitoare şi cea pastorală, nu se face uşor, se face cu multă jertfelnicie. Greutăţile sunt făcute ca să fie depăşite, biruite, pentru că dacă nu te lupţi, nu ai victorie. Niciodată nu poţi să spui că eşti victorios când nu ştii ce s-a întâmplat, nu-ţi poţi asuma ceva”, a subliniat ierarhul. Părintele Mitropolit i-a felicitat pe credincioşi pentru dragostea lor faţă de această biserică şi pentru sprijinul acordat constant în finalizarea lucrărilor de construcţie.
Părintele Mihai Petian i-a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă la început de an în această comunitate, lucru care aduce mult curaj pentru a împodobi şi înfrumuseţa noua biserică din cartier. În semn de mulţumire, părintele paroh i-a oferit ierarhului o icoană.
Piatra de temelie pentru ridicarea Bisericii „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Sibiu a fost aşezată în urmă cu 12 ani, iar slujbele religioase s-au oficiat mai mulţi ani în capela din lemn construită în apropiere. După finalizarea demisolului s-a amenajat Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” unde se oficiază în prezent slujbele religioase.
La biserica mare se lucrează la amenajările interioare şi exterioare, pentru ca la finalizarea acestora în viitorul apropiat să se oficieze slujbe religioase în acest locaş de cult.