Sfințirea Sf. Mese a Altarului bisericii parohiale a parohiei Calea Poplăcii II

Sfințirea altarului Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost oficiată în a treia zi de Paști de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, parohul bisericii, pr. Gheorghe Sabău și alți slujitori ai sfintelor altare.
După sfințirea altarului, soborul condus de IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie pe treptele locașului de cult. Credincioșii prezenți la sărbătoarea comunității au avut posibilitatea să intre în sfântul altar pentru a se închina, iar apoi au primit binecuvântare arhierească.
Cina de la Emaus
În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie în care s-a prezentat întâlnirea ucenicilor Luca și Cleopa în drumul lor spre Emaus.
„Astăzi, Mântuitorul ne aduce o mărturie a credinței noastre că El a murit cu adevărat și că a înviat cu adevărat și mai ales că El se dăruiește nouă în Sfânta Împărtășanie. Sfânta Evanghelie ne descrie o călătorie a doi dintre ucenici, Luca și Cleopa, spre Emaus. Erau triști pentru că văzuseră atâtea minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, ei credeau asemenea iudeilor că Împăratul venit de sus, din ceruri, va institui o împărăție aici, pe pământ și va rămâne cu ei. Vâzând că El a fost răstignit și pus în mormânt, au fost cuprinși de tristețe. (…) În momentul în care cei doi ucenici s-au împărtășit la Emaus, și-au dat seama că Cel care le explicase lor atât de minunat textele mesianice din Sfânta Scriptură, este Însuși Hristos mort și înviat. Din momentul acela le-au dispărut tristețea, frica și oboseala și au mers la Ierusalim unde i-au găsit pe ceilalți ucenici adunați care și ei spunea că într-adevăr Mântuitorul a înviat din morți”, a subliniat ierarhul.
La final, Părintele Mitropolit le-a mulțumit credincioșilor care au stat alături de preotul paroh Gheorghe Sabău în toți acești ani și au sprijinit lucrările de construcție a locașului de cult. Pentru eforturile depuse în ultimii ani și pentru întreaga lucrare pastoral-misionară, părintele Gheorghe Sabău a fost hirotesit iconom stavrofor. Mulțumirile comunității au fost transmise prin preotul paroh care i-a oferit la final ierarhului o icoană a Învierii Domnului.
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” este singurul locaș de cult cu acest hram din oraș, cu excepția capelelor de la unitățile militare ale Sibiului. Piatra de temelie a fost așezată de IPS Mitropolit Laurențiu pe 23 aprilie 2010, iar acum locașul de cult este pregătit pentru finisajele interioare și exterioare, urmate de lucrările de pictură. Comunitatea parohială a fost înființată cu mai mulți ani înainte de așezarea pietrei de temelie, iar din 2006 slujbele religioase au fost oficiate într-un paraclis de lemn construit pe terenul unde s-a ridicat biserica mare.